VIDEO. WeTrade: Rezultatele testării produselor biologice BTU Center în livezile de măr

Eficiența aplicării produselor biologice în plantațiile de măr a fost cercetată de către Universitatea Agrară de Stat din Moldova în cadrul unui Proiect finanțat de compania WeTrade.

Stanislav Pogriban, manager produse protecția plantelor WeTrade, a menționat că în Republica Moldova sunt deja omologate 10 produse ale companiei BTU Centru.

„Compania BTU Centru este cel mai mare producător din Ucraina a produselor microbiologice pentru protecția plantelor. Acestea sunt folosite în peste 15 țări ale lumii, fiind certificate organic standart urmează a fi incluse și în Republica Moldova în lista produselor permise pentru agricultura ecologică. Aplicarea acestor preparate va permite obținerea recoltelor mult mai sănătoase. Dacă acum 3 ani, utilizarea produselor biologice era foarte rar întâlnită, la moment tendița este în creștere”.

Sergiu Vameș, manager vânzări pentru zona centru, compania WeTrade a explicat care au fost produsele aplicate, în ce perioade și ce rezultate au fost obținute în dependență de soi.

„În anul 2021, ne-am propus să vedem care va fi eficiența produselor bio aplicate la cultura mărului. Astfel, în cadrul unui lot de testare din ÎI „Petru Balan” din orașul Criuleni au fost utilizate mai multe produse biologice de la compania WeTrade imediat după perioada de înflorire. Tratamentele s-au efectuat la un interval de 5-7 zile, în funcție de condițiile meteo”.

Vedeți în video produsele microbiologice incluse în schema de protecție pentru diferite soiuri de măr.

Share this post