E timpul să semănăm rapiță de primăvară!!

Recomandări pentru semănarea rapiței de primăvară.

Rapița rămâne, fără îndoială, cea mai profitabilă cultură agricolă.

Avantajul rapiței de primăvară față de rapița de iarnă este economia de costuri, precum și faptul că fermierul nu mai trebuie să se confrunte cu lipsa apei pentru germinare, sau cu diverse înghețuri, pentru a recolta.

Rapița de primăvară este o cale de ieșire dintr-o situație în care nu este posibil să crească rapiță de iarnă.

Important!

Rapița de primăvară germinează bine la o temperatură a solului de 5-8 °C și la o adâncime de 5 cm.

Rapița are nevoie de un pat vegetativ bine pregătit și de absența reziduurilor vegetale, astfel încât scopul final să fie uniformitatea intrărilor.

Imediat înainte de însămânțare, există intenția de a trata semințele.

Prelucrarea (tratarea) semințelor este o metodă tehnologică pentru obținerea răsadurilor sănătoase și prietenoase ale unei culturi și protejarea acesteia în stadiul cel mai neglijat de dezvoltare, când suprafața frunzelor este foarte mică, controlul substanțelor nocive nu este implementate.

Densitatea de însămânțare a rapiței de primăvară este diferită, așa că pentru semănatul timpuriu sau semănatul în sezonul natural recomandăm semințe germinative 70 bg /m2, iar pentru semănatul târziu semințe germinative 90/ bg m2.

Existența unui număr de semințe germinate pe m2 este din cauza sezonului scurt de vegetație unde potențialul de măcinare nu este la fel de mare ca la rapița de iarnă.

Share this post