METAWHITE  este un bioinsecticid complex pentru protecția plantelor împotriva dăunătorilor solului.

METAWHITE este inofensiv pentru om, animale, albini, râme, sol, lacuri și mediul ambiant.

 

Substanțele active ale biopreparatului sunt celule viabile de ciuperci și bacterii: Metarhizium anisopliae, Beauveria bassiana, Bacillus pumilis, Bacillus thuringiensis. Conținutul total de celule viabile – nu mai puțin de (2×108 – 1× 109) UFC/ml.

 

Mod de acțiune:

▶Principalele componente și agenți activi ai preparatului sunt ciupercile Beauveria bassiana și Metarhizium anisopliae, care nimerind pe suprafața corpului insectei, infectează țesutul adipos și tractul intestinal, unde descompun chitina și formează o creștere de bumbac a miceliului, provocând perturbarea tuturor funcțiilor corpului.

▶ Boala muscardinei verzi cauzată de M. anisopliae se caracterizează prin colorarea verde a sporilor de pe gazda colonizată. Odată ce insecta este invadată, miceliul acoperă suprafața corpului unde structurile fructifică și se înmulțesc. În acest sens, infecția durează aproximativ o săptămână și astfel insecta nu se mai hrănește și moare. Printre diferiții dăunători pe care îi controlează, este extrem de eficient pentru insectele din ordinul coleopterelor, lepidopterelor și homopterelor, în special larvelor.

▶ În plus, ciupercile au capacitatea de a prinde rădăcini în sol, conferind produsului biologic un efect prelungit – de a controla numărul de dăunători.

✅ Datorită conținutului de spori, endotoxine și exotoxine produse de bacteria Bacillus thuringiensis , preparatul provoacă disfuncții intestinale, paralizie a sistemului nervos, a țesutului muscular și a organelor respiratorii și în final ducând la moartea dăunătorilor.

 

 

 

Share this post