Porumbul Spartan — campion în fața secetei

Spartan (FAO 320) este un hibrid de generație nouă proiectat pentru a depăși performanțele hibrizilor mai vechi. Cu un aparat foliar bine dezvoltat și o remarcabilă capacitate de producție, acesta se distinge prin rezistența sa în condiții extreme de secetă și arșiță.

 

Hibridul simplu Spartan are tipul bobului dentat și este adaptat la diferite condiții pedoclimatice precum tolerant la temperaturile scăzute din primăvară și rezistent la arșiță și secetă.

Pentru condiții fără irigare se recomandă o densitate cuprinsă între 62 și 67.000 de plante pe hectar, pe când pentru zonele care beneficiază de irigații este indicată o densitate mai mare, între 70 și 75.000 de plante pe hectar. Totodată, este adaptat la minimum Tillage.


În ceea ce privește dezvoltarea plantelor, hibridul cu FAO 320 are o talie a plantei de 230-260 cm, cu o inserție a știuletelui de 100-110 cm. Se mai caracterizează prin o viteză media de pierdere a apei din bob și o productivitate de până la 12 mii de kg la hectar.

Totodată, hibridul are o toleranță foarte mare la cădere, tăciunele comun și putregaiul tulpinilor, precum și o rezistență medie la pătarea frunzelor.

Rezultatele pentru anul 2023 au demonstrat o producție de 10,9 t/ha, iar în alte regiuni — de peste 9 tone la hectar.

Acest produs este unul exclusiv, care poate fi procurat doar în cadrul WeTrade. Pentru mai multe detalii: www.wetarde.md , tel: (+373) 79600332

Share this post